Manychat Review - Zo gebruik ik Manychat

Uncategorized Sep 02, 2024

Manychat is een van mijn favoriete A.I. tools. Een tool die echt een verschil maakt in mijn online business. Is het ook voor jou de moeite waard? Hier lees je mijn review: 

Grote kans dat je dit weleens op LinkedIn of Instagram voorbij hebt zien komen: ‘Comment het woord masterclass om mijn gratis masterclass te ontvangen’ of ‘Comment het woord lijst om de lijst te ontvangen’. 

De antwoorden op deze berichten worden niet door een persoon verstuurd. Dit wordt gedaan door een A.I. automatisering.

Wat is Manychat? 

Manychat is een tool voor chat-marketing op basis van A.I. dat ingezet kan worden voor platforms als Facebook Messenger, Instagram, Whatsapp en sms. 

Met Manychat kan je nieuwe klanten genereren en met je huidige klanten in contact staan, door middel van automatische chat-reacties.

Je kan bijvoorbeeld een automatisch antwoord instellen op je veelgestelde vragen of automatisch reageren als jouw naam of bedrijf wordt genoemd.

Waarom Manychat? 

Eenvoudig 

Manychat is eenvoudig op te zetten. Ook zonder technische kennis. Manychat werkt met een intuitieve drag-and-drop builder. Manychat heeft al veel automations voor je opgezet, zodat je hem alleen maar in hoeft te vullen.

Mijn meest gebruikte automation is the zogenaamde “handraising post”. Als men een bepaald woord roept onder een post, bij mij is dit b.v. challenge, dan gaat de automatisering lopen. 

manychat review

Tijd Besparen 

Met Manychat kan je veel van je dagelijkse communicatie automatiseren. Dit bespaart niet alleen tijd, maar kan ook het contact met je potentiële klant verbeteren. Denk aan automatische antwoorden op veelgestelde vragen. 

Integraties 

Naast de integraties met Facebook Messenger, Instagram, Whatsapp en sms, kan Manychat ook worden geïntegreerd met de CRM Hubspot en emailmarketing tools als Mailchimp en ActiveCampaign. 

Manychat heeft ook een integratie met Zapier. Door middel van Zapier kan je meer dan 750 apps met Manychat verbinden. Zapier werkt als een soort brug tussen een applicatie en Manychat. 

Je kunt ook een integratie maken met LinkedIn. Deze kan je via Zapier makkelijk koppelen aan Manychat, zodat je ook op LinkedIn automatisch je potentiële klanten kan antwoorden. 

Wat kost Manychat? 

Goed nieuws, Manychat heeft een versie dat altijd gratis blijft! Je hebt de basis functionaliteiten en tot 1000 contacten die je kan beheren. 

Voor ondernemers die net beginnen en kleine bedrijven biedt het gratis plan genoeg mogelijkheden. 

Met de Pro versie heb je meer functies, zoals ongelimiteerde contacten, integraties met SMS en e-mail en support. 

Zelf gebruik ik het Pro plan. Ik maak ook gebruik van de Whatsapp functie als mensen een telefoonnummer bij mij aanleveren.

Ook is er een Elite plan. Speciaal voor de ambitieuze ondernemer die snel wil opschalen en meer aanpassingen wil.

wat kost manychat

Hoe ik Manychat gebruik - Manychat Review 

Hier zie je mijn online marketing salesfunnel

online marketing funnel

Onderaan zie je Manychat staan. Ik gebruik Manychat om mensen te herinneren aan mijn conversie event. Dit is bij mij vaak een challenge. Het kan ook een masterclass of salescall zijn.  

Als ik bij aanmeldingen mensen hun telefoonnummer krijg, dan krijgen ze via Manychat een herinnering voor de challenge, zodat de show-up-rate (live kijkers van de challenge) hoger ligt. 

Daarnaast gebruik ik Manychat met name voor de “handraising post”. Dat zijn die woorden die in je caption staan van “Stuur “Challenge” en dan ontvang je de link”. 

manychat review

Ik vind Manychat echt een fijne tool voor mijn business. Het automatiseren van processen maakt je business een stuk eenvoudiger en bespaart je tijd, zonder dat je interactie met je klanten mist. 

Het enige wat lastig op te zetten was, was het automatisch verzenden van een Whatsapp bij het achterlaten van een telefoonnummer. Dit is mogelijk, maar ik heb dit extern moeten inhuren. De koppeling die je moet maken via Zapier was vrij ingewikkeld. 

Nu stuur ik berichtjes ook via Whatsapp als mijn challenge start. Hierdoor kom je toch op een andere manier onder de aandacht. De showup rate van mijn challenge is verbeterd met ruim 5%. Dit klinkt weinig, maar dit kan net 1 sale meer zijn. 

Ook enthousiast geworden? Probeer Manychat hier gratis 

Deze pagina maakt gebruik van affiliate links. Als jij via deze links iets aanschaft, kan het zijn dat ik daar commissie over ontvang. Dit kost jou niks extra!

QUIZ-TIME! Wordt jouw online programma een supersucces?

In één oogopslag ontdekken of je online programma een succes wordt voor je ideale klant. 

DOE DE TEST

Mijn favoriete online tools

Deze tools zorgen ervoor dat ik veel dingen in mijn business kan automatiseren. 

GA NAAR TOOLS
Close

75% Complete

My gift to you...

Download the Purpose Roadmap including workbook to craft your own Purpose for your life & business.