De A.I. Tools in mijn business

Uncategorized Jul 10, 2024

Al de verschillende A.I. tools vliegen je tegenwoordig om de oren. Het lijkt wel of er elke dag nieuwe bijkomen. Welke tools gaan nu echt het verschil maken in jouw business? Dit is hoe ik A.I. tools gebruik in mijn bedrijf en hoe jij dat ook kan doen: 

A.I. Tools in mijn business: 

1. Kajabi 

Wie mij al wat langer volgt weet dat ik fan ben van Kajabi. Ik gebruik het inmiddels al meer dan 5 jaar en het is onmisbaar in mijn online bedrijf. 

Kajabi biedt een alles-in-een platform speciaal voor online ondernemers. Zo heb je geen gedoe meer met plug-ins, updates of losse softwarepakketten.

Zelf gebruik ik Kajabi voor mijn website, funnels, online programma, hosting en e-mail. Kajabi biedt ook hele handige A. I. tools, ook als je Kajabi niet gebruikt. Zo kan je gratis gebruik maken van onderstaande tools:

 a.i. tools

De gratis A.I. tools van Kajabi. Afbeelding van Kajabi

Zo gaat het schrijven je online programma, landingspagina of e-mails een stuk sneller! 

Als je Kajabi gebruikt heb je nog meer A.I. tools zoals een tool om je hele online cursus te maken en artikelen te schrijven. 

Zelf had ik mijn online cursus online, voor de wereld van A.I. tools. Als je nu begint of je cursus wilt verbeteren kan A.I. zeker een handig hulpmiddel zijn! 

Als partner van Kajabi kan je hier starten voor $55 per maand + je krijgt mijn templates cadeau twv 497,-!

Lees ook: Mijn ervaring met Kajabi

2. Plug and Pay 

Met Plug and Pay maak je in no time professionele betaalpagina’s. Het is ideaal voor ondernemers die online producten of abonnementen aanbieden. Ook Plug and Pay is niet meer weg te denken uit mijn funnel. 

Plug and Pay koppel je aan Mollie. Zo komen je betalingen binnen. Het is dus geen betaalprovider, maar het is software voor mooie en goed converterende betaalpagina’s. 

Je kan kiezen uit kant-en-klare templates voor je betaalpagina’s, zodat je pagina eenvoudig en snel online staat. Met de A.I.-Tekstgenerator staat je betaalpagina zelfs binnen 1 minuut online! 

Je geeft een korte beschrijving over je product en Plug and Pay A.I. schrijft de teksten voor je betaalpagina. Inclusief krachtige titels, unique selling points, overtuigende productbeschrijvingen en kassakoopjes.

Probeer Plug and Pay hier 14 dagen gratis 

Lees ook: Zo gebruik je Plug and Pay

3. Canva - A.I. Tools in mijn business 

Sociale media afbeeldingen, Facebook advertenties, het werkboek van mijn online programma, de afbeelding bij deze blog; Canva is mijn favoriete tool voor ontwerpen. 

Het is een eenvoudige tool die je in staat stelt om professionele ontwerpen te maken, zonder dat je in het bezit hoeft te zijn van design skills. 

Canva heeft de laatste maanden veel A.I. tools gelanceerd om het ontwerpproces nog makkelijker te maken: 

  • Magic Design. Een ontwerptool op basis van A.I. Schrijf een prompt en A.I. genereert een reeks ontwerpen voor jou. 
  • Magic Media. Een A.I. afbeelding generator. Laat je woorden en zinnen veranderen in mooie afbeeldingen met behulp van A.I. 

Canva is gratis te gebruiken, maar voor Magic Design heb je de Pro versie nodig. Voor Magic Media kan je gratis 50 afbeeldingen genereren en 500 met de Pro versie. Zelf gebruik ik de Pro versie om toegang te hebben tot alle functionaliteiten.

Probeer hier Canva 

a.i. tools

De Magic Design tool van Canva. Afbeelding van Canva 

4. Manychat

Je hebt het vast weleens op Instagram voorbij zien komen: ‘Comment het woord podcast en je krijgt mijn podcast toegestuurd!’ Of ‘Comment het woord masterclass voor mijn gratis masterclass’. 

De antwoorden op deze berichten komen vanuit de tool Manychat. Dit is een tool voor chat-marketing op basis van A.I. 

Met Manychat kan je nieuwe klanten genereren en met je huidige klanten in contact staan, door middel van automatische chat-reacties. Je kan bijvoorbeeld een automatisch antwoord instellen op je veelgestelde vragen of automatisch reageren als jouw naam of bedrijf wordt genoemd. 

Zelf gebruik ik Manychat voor met name de “handraising post”, dat zijn die woorden die in je caption staan van “Stuur “Challenge” en dan ontvang je de link”. 

Probeer Manychat hier  

Lees ook: Manychat Review

5. ScoreApp  

Begin van dit jaar ben ik begonnen met het gebruik van de ScoreApp. ScoreApp is een tool waarmee je online quizzen kan maken. 

Door het maken van een quiz, kan je op een laagdrempelige manier leads voor je business verzamelen. Door middel van de quiz kom je veel van je nieuwe potentiële klanten te weten. Bovendien is het ook nog eens leuk om in te vullen! 

Ik heb zelf een online programma quiz met de ScoreApp gemaakt. Dit is een quiz van 5 minuten waarin je kan testen of jouw online programma een succes wordt. 

Je begint met het bedenken van de uitkomst van je quiz. Bij mij zijn dat 3 verschillende uitkomsten. Op basis daarvan maak je tussen de 5 en 10 vragen per uitkomst. Elke vraag rate je vervolgens op basis van de uitkomst. 

ScoreApp heeft een integratie met OpenAI. Met de A.I. quizbuilder kan je veel tijd besparen met het bedenken van je concept en alle vragen en antwoorden. 

Probeer hier ScoreApp gratis

Lees ook: Mijn ervaring met de ScoreApp + Resultaten

6. ChatGPT 

Tot slot, natuurlijk ChatGPT; gelanceerd door OpenAI in 2022 en inmiddels in veel bedrijven al niet meer weg te denken. 

De A.I. tool kan je zien als een virtual assistant die al jouw vragen beantwoord. Het is getraind om taal uit te wisselen met de gebruikers en wordt constant doorontwikkeld. 

Zelf gebruik ik ChatGPT vooral voor mijn social media. Denk aan het schrijven van captions voor Instagram of inspiratie voor een nieuw LinkedIn artikel. 

Hier zijn wat handige prompts om uit te proberen voor ChatGPT: 
- Dit is mijn salespagina, maak voor een week salescontent voor social media. 
- Ik geef een masterclass over het lanceren van een online cursus. Bedenk 10 titels. 

Ook is ChatGPT handig voor het maken van samenvattingen of het net wat beter structureren van teksten. Let wel op dat je het slechts als input gebruikt en dan zelf verder bewerkt. Ik neem het nooit letterlijk 1:1 over.

Probeer hier ChatGPT 

Welke A.I. tools ga jij inzetten? 

Deze pagina maakt gebruik van affiliate links. Als jij via deze links iets aanschaft, kan het zijn dat ik daar commissie over ontvang. Dit kost jou niks extra!

QUIZ-TIME! Wordt jouw online programma een supersucces?

In één oogopslag ontdekken of je online programma een succes wordt voor je ideale klant. 

DOE DE TEST

Mijn favoriete online tools

Deze tools zorgen ervoor dat ik veel dingen in mijn business kan automatiseren. 

GA NAAR TOOLS
Close

75% Complete

My gift to you...

Download the Purpose Roadmap including workbook to craft your own Purpose for your life & business.